The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

27 november 2013

Usine, fantastique!

Mensen, people, menschen, personnes die vaker in Eindhoven of omstreken komen, loop even binnen bij Usine. Usine is een ‘grand café’ in hartje EHV, anders dan de standaard plekjes op de markt, zoals Grand Cafe Centraal, de Vooruitgang en ga zo maar door.

INDUSTRIAL MEETS COSINESS, zou je kunnen zeggen.

 Van stenen balken en metalen buizen tot hoge plafonds. Muren die niet gestuct zijn. Gecombineerd met de gezelligheid van kleine rondje tafeltjes, mooie lampen, kaarsjes, bloemen en andere spannende effecten. Perfect op elkaar afgestemd. En niet alleen in de inrichting weet Usine dit concept naadloos door te voeren. Logo, menukaart, website, bedrijfskleding: tres bien!


Usine wordt veel gebruikt als werkplek. Om de vijf minuten komt er wel een (vaak buitenlandse) zakenman binnen met zijn koffertje. Zoekt zich een tafeltje uit, bestelt een koffie en gaat aan het werk achter zijn laptop. Tussendoor druk telefonerend over het een of ander, soms schuift er een even nette meneer aan om een toevoeging te kunnen zijn voor vergadering. Als ik even in 'communicatie-termen' mag spreken, dan zou dit toch wel de IJK-persoon zijn van Usine.

Zo was ik ook aan het ‘werk’ in Usine. Een woning in Boedapest uitzoeken. Even chique doen met m’n iPad, cappuccinootje erbij en gaan met die banaan.

Nu wek ik misschien het idee dat Usine alleen bedoeld is voor zakenlui of hoge pipo’s, dit is zeker niet het geval. Voor een hapje, een drankje, een compleet ontbijt, lunch, brunch of diner, je bent in goede handen. 

Have fun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten