The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

11 december 2013

Procedure 'laat gaan eten' in Sevilla

Grappig, wij als Hollandse dachten slim te zijn om laat te gaan dineren. We zijn immers in Spanje. Spanje, het land waar niemand klokslag 6 uur gaat eten. Rond kwart voor 11 kwamen we aan in het restaurantje waar wij onze lege maagjes gingen vullen met heerlijk eten. Een gezellig restaurantje met echte stierenkoppen en veel poespas.

Ik zal jullie even kort de procedure vertellen van het als laatste aanwezig zijn in een restaurant in Espana.

22.45 Rustig plaatsgenomen aan de tafel en een lekkere Tinto de Verano besteld
23:00 Ready to order
23:10 Dinner’s served
23:20 Enerlaatste gasten gaan weg
23:20 Vrouwke begint op te ruimen, zet de stoelen op de kop op de tafels, maakt de lichten uit 23:25: Vrouwke ruimt onze tafel af
23:30 Vrouwke telt de kassa, zet de koeling met HEERLIJKE desserts uit die wij nog graag wilde hebben, haalt het terras naar binnen
23:35 Vrouwke vraagt ons nog nét niet of we asjeblieft zouden willen gaan
23:35 Anddddddddddd, we’re gone

Op welke andere (non-)verbale manier van communiceren kun je duidelijk maken dat je ons weg willen hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten