The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

16 december 2013

VAPIANO: Fastfood-keten without fastfood

Ik denk dat veel van jullie wel weten wat Vapiano is of er zelf wel eens geweest zijn. Vapiano is een cheap ass keten met Italiaanse gerechten als pasta en pizza en diverse voor- en nagerechten.

CONCEPT

Het concept van Vapiano is te vergelijken met dat van bijvoorbeeld Mc Donald's of de Burger King. Klinkt gezond, he? Nee, niet? Klopt, daarom is ook alleen het idee hetzelfde. Er is geen bediening die jou netjes de kaart komt brengen, drinken opneemt, drinken en eten brengt. Dit doe je zelf. Er is een rij met koks die alle gerechten vers voor je neus bereidt. Keuze uit zes verschillende soorten pasta: tagliatelle, spaghetti, fusilli en meer. "Wilt u knoflook erdoor?" "Wilt u chilipepers erdoor?" Dit kun je allemaal zelf bepalen. Er wordt gebruikgemaakt van de meest verse kruiden, ingedriënten. Ook de pasta wordt helemaal zelf gemaakt en gedraaid. Dan hebben we het nog niet over de pizza's. Heerlijke niet al te dikke bodems, en die producten: GODDELIJK. Alsof ze net uit de tuin zijn geplukt en het kippetje net geslacht is.
Al je bestellingen laat je op een pasje zetten. Een pasje vergelijkbaar met een pinpas. Iedereen krijgt er een bij binnenkomst. Wanneer je iets gaat bestellen, houd je het pasje tegen de computer waarop de koks alles selecteren, en HUP, je gerecht staat erop. Klaar is kees. Een kind kan de was doen.

Warm, (groot maar toch) knus & gezellig

COMMUNICATIE

Er is minder communicatie aanwezig met de bediening dan dat je normaal gewend. Op een 'gewone' avond uiteten heb je veel en intensief contact en zou je zijn/haar hoofd ook wel onthouden. Bij Vapiano heb je alleen contact op het moment dat je je eten gaat bestellen. De koks achter de wokpannen zien er professioneel uit en komen ook zo over. Vriendelijk, maar niet te overdreven.
Vapiano
De communicatie van de gasten onderling is nogal aanwezig. Aangezien het zo druk is en mensen vaak bij elkaar aanschuiven, hoor je aardig wat rumoer. Niet vervelend, maar je moet er niet perse komen voor je rust. Daarnaast komen er vooral veel jonge mensen over de vloer, omdat het natuurlijk heel betaalbaar én lekker is.
Vapiano weet daarnaast haar aankleding en communicatie helemaal aan te passen aan haar concept. Verse producten, prijs-kwaliteit goed in verhouding. Je ziet veel hout en er staan vaak verse kruiden op tafel. Op het krijtbord wat boven de koks hangt staan in sierlijke letters de specials, leuke quotes en gewoon leuke weetjes over het een of ander. My opinion? ERG GESLAAGD.

WHERE TO GO?



En wat als je nu na het lezen van mijn blog denkt: HEY, daar moet ik heen?

Voor m'n Zuidervrienden:
Franzstrasse 51, 52064, AKEN

Voor de rest:
Amsterdam (Rembrandtplein en OBA)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten