The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

7 januari 2014

BATTLE OF THE CAFÉS



Mijn twee favoriete tentjes in Eindhoven: Kitsch een 'hippe' tent met techno/deephouse-achtige deuntjes en een leuke aankleding zoals bloemetjesbehang, (natuurlijk) de lampenpeertjes zonder lampenkap, schilderijtjes etc. en Dr. Ink, een café zoals een café hoort te zijn, met oude rock tot nieuwe niet al te kutte hitjes en gewoon zichzelf is.




PUBLIEK

Kitsch (6,8)
- Verschuiving van net niet hipsters naar studentenballetjes
- Verschuiving van liefhebbers van de muziek naar studentenballetjes
- Mensen die vluchten voor tentjes als Thomas, 't Lempke etc.
- Mensen die houden van de konijnendans


Dr. Ink (7,8)
- Alternatievelingen met dreads en tattoos
- Gewoon CHILLE mensen
- Buitenlanders
- Maar ook... machomannen

MUZIEK

Muziek is natuurlijk ook een vorm van communicatie en laat zien/horen wat voor soort café je bent en trekt zo mensen wel of niet aan.

Kitsch (8,3)
- Techno
- Deephouse

Dit soort muziekgenres past perfect bij het café. Dit komt door de aankleding, de uitstraling en de medewerkers. 

Dr. Ink (7,8)
- Rock
- Pop
- Indie
- (Oude) R&B & HipHop

Dr. Ink is een lekker cafeetje met verschillende soorten muziek. Bij Dr. Ink komen mensen die het echt leuk vinden en er hangt een chille sfeer. De muziek varieert dus van vooral rock en bandjesmuziek, naar soms ook een hitje.

SFEER

Kitsch (7,1)
Kitsch is de laatste tijd meer een cafe van 'kijk, ik luister naar techno en deephouse'. Hierdoor hangt er een minder chille sfeer, wat eerst helemaal niet zo was. De muziekgenres die bij Kitsch gedraaid worden, worden steeds commerciëler waardoor de publieksgroep verandert van echte muziekliefhebbers en -kenners naar de 'ohja techno is cool, want dat is anders'-mensen. Deze uitstraling wordt dus vooral gecreëerd door de (non-)verbale communicatie van de mensen die daar komen.

Dr. Ink (8,3)
Dr. Ink
Dr. Ink is juist een plek voor mensen om lekker te dansen, waar niemand echt bezig is met anderen, maar juist iedereen een leuke avond heeft en puur komt er voor de muziek en de gezelligheid. Dr. Ink is geen 'hip' gebeuren en wil dit ook helemaal niet zijn. Hierdoor is er hier een lossere en meer relaxte sfeer. 



RESULTS
And the winner is.............

DR. INK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten