The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

3 januari 2014

The Greek way of eating

De Griek, iedereen komt er wel eens. Of om uitgebreid te dineren, of even 'cheap ass' snel een hapje te eten. De een vindt het heerlijk, de ander komt er nauwelijks.

AANKLEDING

Wanneer je als Griek niet een typisch Griekse aankleding hebt, vind ik dit eigenlijk al een minpunt. Grieken moeten die uitstraling hebben, anders is die hele beleving ervan af en zou het net zo goed een doodnormaal random restaurant kunnen zijn, buiten het eten dat anders is.

Typisch Grieks:
- Veel blauw & wit
- Vaak witte tafellakens
- Zuilen
- Muurschilderingen
- Griekse musica
- Veel planten
- Veel standbeelden

INTERNE COMMUNICATIE

Wat mij opvalt, is dat ze in Griekse restaurants onderling wat losser met elkaar omgaan. In Nederland zijn daar strengere regels voor en mag je niet te vaak gezellig met elkaar gaan kletsen als je ook wat beters te doen hebt. Daar lijkt dit anders en lijkt de relatie tussen medewerkers meer...
op vriendschap dan op collega's. Dit vind ik daarnaast niet negatief, zo lijkt het wel of iedereen elkaar mag en de sfeer losser is.

BONDING MET DE KLANT

Mij valt op dat veel Griekse restaurants, meer dan een gemiddeld restaurant, een band proberen te scheppen met de klant en zo vaste klanten krijgen. Dit door middel van een rondje van de zaak bijvoorbeeld. En het werkt! Dit zie ik in de dichstbijzijndste Griek hier in Geleen bijvoorbeeld veel gebeuren. Ze kennen bijna iedereen!

FABEL

Vroeger was het zo dat je 'ff' naar de Griek ging om 'ff' snel en cheap te gaan uiteten. Maar deze tijden zijn voorbij. Steeds meer Grieken worden duurder en betaal je er bijna evenveel als een avond gewoon uiteten. Je pakt vaak een aantal voorgerechten + een hoofdgerecht en al snel zie je de rekening groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten