The conversation of the horeca

The conversation of the horeca

8 januari 2014

Let's revive Mozart, boys!

Hoeveel invloed heeft de keuze voor muziek op een restaurant inclusief de SOORT music?

Ik vind muziek in een restaurant eigenlijk wel noodzakelijk. Uiteten met een date en het voedsel van je lover door z'n mond horen centrifugeren is ook niet echt waar je op zit te wachten. Daarnaast zou het publiek van die avond dan bepalen of er druk gecommuniceerd gaat worden of dat het een rustige avond wordt. Als je de muziek gewoon op 'medium'-volume zet, durft men ook sneller wat luider met elkaar te kletsen en zich wat vrijer te voelen.

Als je dan de keuze maakt muziek te draaien, doe het dan goed! Dus geen Mexicaans restaurant zijn en vervolgens je gasten 'verblijden' met Griekse volksliederen.

Om jullie nog even te voorzien van wetenschappelijke en kennisverrijkende informatie (RestaurantDesign, mkbservicedesk) komt hier nog een interessant lijstje:

Wist je dat...
...klassieke muziek in restaurants leidt tot hogere bestedingen?
...bij rustige muziek gasten ongeveer 14 minuten langer natafelen
dan bij snelle muziek?
...muziek ook een motiverend effect heeft op je personeel wat leidt tot betere klantvriendelijkheid/gastvrijheid?
...bij het luisteren van muziek er 6% tot 21% dopamine vrijkomt en dit weer resulteert in een gelukzalig gevoel?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten